Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Άμα σε θέλει...

Άμα σε θέλει, σε θέλει ως γνωστών! Άμα δεν σε θέλει όμως εκεί να δεις πως τρέχεις και δεν το πιάνεις! Εμένα ως γνωστών δεν με θέλει, δεν με συμπαθεί, δεν γουστάρει την μάπα μου την καλοσχεδιασμένη βρε αδερφέ!

Τα στραβά όλα με το σπίτι το προηγούμενο τα έχω αναφέρει στις παλιότερες αναμνήσεις, ΑΝ θυμάται κανένας ή ΑΝ έκανε τον κόπο να διαβάσει τα προηγούμενα!

Λοιπόν δεν θα αναλύσω τίποτα θα πω μόνο πόσο, μέσα σε όλα, είχα ταλαιπωρηθεί και με τα κοινόχρηστα και το πετρέλαιο που πλήρωνα χωρίς να ζεσταίνομαι! Εκέι όμως ήταν κεντρική η θέρμανση! Εδώ έχουμε άλλα κόλπα!

Εδώ έχουμε ατομική! Ξέρεις τι σημαίνει ατομική θέρμανση;
Ξέρεις;;;; Όχι δεν ξέρεις! Ίσως να ξέρεις στις άλλες πόλεις! Εδώ στην καταραμένη Λαμία σημαίνει το εξής!

Έχεις μια πολυκατοικία! Της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι πιο έξυπνοι απο τον άνθρωπο που έκανε την εγκατάσταση οπότε έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές!

Συνεπώς τα βήματα είναι τα εξής!

1)ΔΕΝ φέρνουμε προς θεού κανένα μηχανικό να βγάλει τις αναλογίες των διαμερισμάτων όσο αφορά τη θέρμανση και να κάνει τους υπολογισμούς με τα σώματα του κάθε διαμερίσματος! Το ποσοστό του καθενός μπορεί κάλλιστα να υπολογιστεί στην τύχη!

2)Άνετα πλέον μπορούμε να αλλάξουμε τα σώματα μας και να βάλουμε μεγαλύτερα διατηρώντας αυτο το τυχαίο ποσοστό αναλογίας πετρελαίου στο ίδιο ακριβώς νούμερο!Κλέβοντας παράλληλα τους υπόλοιπους! Who cares!

3)Αποφασίζουμε ότι το boiler (που ζεσταίνει το νερό του θερμοσίφωνα) είναι πολύ in και trendy, οπότε γιατί να μην βάλουμε και απ' αυτό;;;;

4)Συνειδητοποιούμε ότι ο χαζούλης που έκανε την εγκατάσταση έβαλε κυκλοφορητή ο οποίος δεν επαρκεί για να στείλει νερό σε όλο αυτό το τέρας που δημιουργήσαμε και έτσι τον αλλάζουμε επιβαρύνοντας με δόσεις τον κάθε ανυποψίαστο ενοικιαστή που μόλις νοίκιασε το σπίτι και δεν είχε κάψει σταγόνα τον λέβητα! (Εννοείτε πως έκανα φασαρία και δε το πλήρωσα)

5)Καθόμαστε έπειτα από όλα αυτά και πληρώνουμε τα υπέρογκα ποσά που ζητάει ένας τσαρλατάνος ασφαλιστής που ανέλαβε το γραφείο κοινοχρήστων της γυναίκας του επειδή μας κλέβει παρέα με τον πετρελαιά που επιλέγει μόνος του (γιατί να μας ρωτήσει άλλωστε) ή πληρώνουμε αυτά που ίσως κλέβει μόνο ο πετρελαιάς κοροϊδεύοντας και τον τσαρλατάνο ταυτόχρονα!

Αυτό ήταν ένα από τα μικρά παραδείγματα! Είναι πολλά για να στα πω όλα φίλε αναγνώστη, πάντως εγώ όπου και να πάω τις μαλακίες δεν τις αποφεύγω!

Αύριο το απόγευμα έχει γενική συνέλευση με θέμα οφειλή κοινοχρήστων... Άμα δεν έχω λιώσει στην κούραση απο το 8ωρο στο τει μπορεί να πάω να πω 2 κουβέντες αν και ξέρω εκ των προτέρων οτι άκρη με ανθρωποειδή δεν πρόκειται να βγάλω.

Και τα αποκαλώ έτσι γιατι έστω και λίγο μυαλό να είχανε δεν θα καθόντουσαν να τους κλέβει ο άλλος μπροστά στα μούτρα τους(θέλανε και εξωτερικό γραφείο για τα κοινόχρηστα να διαχειριστεί το "μέγαρο")! Αλλά κάνανε και αυτοί τις πουστιές τους όπως έιπα οπότε και αφού δεν μιλάνε καλά κάνει και τους κλέβει! Εγω δεν χρωστάω αλλά πληρώνω κι εγώ αυτό είναι το γαμώτο!

Άντε φιλιά στα μούτρα! (Αρχίσατε να μαζεύεστε πάλι βλεπω και χάρηκα!)

7 σχόλια:

  1. Ρε γμτ ολοι κλεβουν σε αυτη τη χωρα;
    Μη τυχον και αφεθεις και πεσεις θυμα, θα με απογοητευσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασικά πέρα από τις αναλογίες κοινοχρήστων, οι δαπάνες για εγκαταστάσεις μπόιλερ, κλπ κλπ βαρύνουν τον ιδιοκτήτη... (οι λεγόμενες δαπάνες ιδιοκτήτη που δεν επιβαρύνεται ο ενοικιαστής). Ψάξτο, μη σε πιάσουν κότσο:)
    και το σημαντικότερο, βρες συμμάχους εντός της πολυκατοικίας!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. coula μου όλοι μα όλοι! Δεν ξέρει ποιος κλέβει ποιόν τελικά! Δεν αφήνομαι μη μου αγχώνεσαι! Είμαι πολύ σκυλί σε αυτά,αν και καθόλου τσιγκούνης ούτε δέκα λεπτά δεν δίνω όταν βλέπω οτι με κλέβουν!

    Συννεφούλα! :) Τα ξέρω όλα αυτά κούκλα μου! Τα έχω ψάξει πολύ καλά! Το δικό μου διαμέρισμα φυσικά δεν έχει μποιλερ και ούτε μεγαλύτερα σωματα! Αυτα είναι στα σπιτια των ιδιοκτητών! στα 2-3 φοιτητικά είναι όπως παλιά για αυτό και μας κλέβουν! Όσο για συμμάχους χλωμό λόγω συνεννόησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mousikouli τοσο καιρο τραβας τα πανδινα με τα σπιτια. Παρε ενα τροχοσπιτο να ξεμπερδευεις, αυτοκινητο και σπιτι μαζι, ολα σε ενα νοικοκυρεμενα!! Ποιο φτηνα θα σου κοστισει. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχα πες το ψέματα φίλε μου!!!! Έδωσες λύση τώρα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε βρε ...
    παλι τα ιδια ???!!!!
    γκαντεμοσαυρος πια????
    αντε να τελειωνεις να γυρισεις πατριδα λεμε :Ρρρ

    φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λενάρα μου!!!! Είπα κι εγώ δεν θα με πάρει πρέφα γαμώτο τόσες μέρες;;; Άρχισα να ανησυχώ!! Θα γυρίσω πατρίδα όταν χαθούν όλες οι ελπίδες να είσαι σίγουρη! :p Γκαντεμόσαυρος μέχρι αηδίας!!! Φιλάκιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε το φάλτσο σου!