Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Σεβασμός είπα!!!

Λοιπόν αυτό ήτανε ήρθε η ώρα να τα χώσω… Δεν θα μπω σε διαδικασία διαλόγων θα κάνω ανάρτηση όπως μια προηγούμενη με θέμα Συμπεριφορές

Έμαθα κάτι σήμερα το οποίο αν και το είχα βέβαιο αδυνατούσα να το χωνέψω όπως και μέχρι τώρα που γράφω αυτήν την ανάρτηση… Η μοίρα των ανθρώπων είναι αυτή σου λέει αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη νομίζω… Εν πάση περιπτώσει το θέμα μου είναι άσχετο με το συμβάν αλλά ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε τον κουβά μου(το ποτήρι είναι μικρό κάποιοι θα το ξέρετε)

ΣΕΒΑΣΜΟΣ! Την ξέρετε την λέξη; Καλά σαν λέξη είναι γνωστή, φαντάζομαι την γράφουν και στα λεξικά…

Αυτό που δεν γράφουν τα λεξικά είναι ότι ο σεβασμός δεν είναι κάτι να πας στον άλλον να του πεις σου δίνω 200 ευρώ σεβάσου με για 10 μέρες…δεν λέω υπάρχουν άτομα που «σέβονται» με την τσέπη!

Εγώ ΔΕΝ είμαι σε αυτούς λοιπόν και άτομα αυτής της αντίληψης ΑΡΝΟΥΜΑΙ να τα αποδεκτώ!

Δεν μπορείς βρε άνθρωπε να απαιτείς σεβασμό! Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν δείχνεις σεβασμό! Αυτό είναι νόμος και αφορά όλους από γονείς μέχρι περαστικούς!

Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεις και μάλιστα κάποιες φορές δύσκολα ακόμα και αν μιλάμε για το ίδιο σου το παιδί!

Αρνούμαι να σε σεβαστώ όταν δεν με σέβεσαι
Αρνούμαι να σε σεβαστώ όταν απαιτείς σεβασμό (απαιτείς ποτέ κάποιος να σε αγαπήσει; είναι το ίδιο)
Αρνούμαι να σε σεβαστώ γιατί ποτέ δεν θα το εκτιμήσεις
Αρνούμαι να σε σεβαστό γιατί έτσι πρέπει(δεν χωράνε εδώ πρέπει)
Αρνούμαι να σε σεβαστώ γιατί ξέρω πως ποτέ δεν θα σεβαστείς εσύ εμένα

Και ναι η αλήθεια είναι ότι κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή απλά δείχνεις κάποιον σεβασμό και όταν βλέπεις ότι δεν σου ανταποδίδεται κάνε την γυριστή χωρίς φόβο και πάθος!

ΔΕΝ απαιτείς και ΔΕΝ έχει πρέπει! Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε όλοι μήπως και ξεστραβωθούμε και συνειδητοποιήσουμε ότι αλλιώς θα μείνουμε μόνοι μας!

Τι άλλο να πω μου μοιάζουν προφανή αυτά που γράφω αλλά όταν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σε πιάνει απελπισία! Να ‘ναι καλά η φουκαριάρα η μάνα μου που μας έδωσε κάποιες αξίες σε αυτή τη ζωή, και αν όχι για όλα τα υπόλοιπα που έχει κάνει σαν ΜΑΝΑ για μας, για αυτό το πράγμα της αξίζει αληθινά όλος ο σεβασμός!

Σας φιλώ στα μούτρα!

13 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΑΚΙΑ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μάνα μου! Κούκλα μου!!! Τίποτα δεν πάει χαμένο! Ανταποδίδω τα φιλιά!!! Μουτς! (επιτέλους κάθομαι να φάω χεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνα είναι μόνο μία αγοράκι μου στα καλά και στα κακά, στις απογοητεύσεις και στις επιτυχίες κυρίως όμως είναι αυτή που θα σου δώσει οντότητα και θα σε βοηθήσει ακόμα και εν αγνοία της να είσαι δίκαιος άνθρωπος. Και δεν ξέρεις πόση χαρά νιώθει όταν της το αναγνωρίζουν... Ουφ! συγκινήθηκα... Φιλιά στην εξωτική Λαμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η έννοια του σεβασμού πλέον δεν υφίσταται.. Το βλέπω καθημέρινα μπροστά μου. Μπορεί να είμαι σχετικά μικρή αλλά τρελαίνομαι όταν ανεδέστατοι ηλικιωμένοι απαιτούν σεβασμό ενώ σε καμία περίπτωση δεν τον αξίζουν ή μικρότεροι απο μένα με συμπεριφορές αστα να πάνε.
    Αλλά με αυτά δεν σε κάνω καλύτερα ύστερα απο το χώσιμο που έριξες! Κι εγώ τους γονείς μου ευχαριστώ αλλά είναι εκνευριστικό εσύ να τα θεωρείς όλα αυτά δεδομένα και οι γύρω σου πέρα βρέχει..Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους!Αστερι μου εσύυυυυυυ!!!!!
    Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια,όταν δούλευα ακόμα,πήρα το λεωφορείο να γυρίσω σπίτι έχοντας πίσω μου 12 ώρες εργασίας.Σε μια στάση ανεβαίνει ένας κύριος στην ηλικία του πατέρα μου τότε και επειδή δεν υπήρχαν θέσεις ελεύθερες,μου λέει: Σήκω βρε γαϊδούρα να καθησω,δεν σέβεσαι τα άσπρα μου μαλλιά;
    Του έψαλλα ότι γράφεις εσύ στην ανάρτηση,μόνο όχι τόσο ευγενικά...

    Να χαίρεσαι την μανούλα σου και να σε χαίρεται κι αυτήν,το αξίζετε και οι δυό σας! Φιλιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αγγελική μου μάνα είναι μόνο μία αναμφισβήτητα! Είσαι και εσύ μια πολύ γλυκιά μανούλα όπως έχω καταλάβει! Φιλιά επίσης!

    @Συννεφούλα μου το ότι είσαι μικρή δεν έχει να κάνει! Δεν κρίνω ποτέ απο τις ηλικίες γιατί και εγώ μικρός ακόμα ηλικιακά μα το πνεύμα έχει πάρει την ανηφόρα! (πες με ψώνιο το αξίζω) Φιλάκια!

    @Μάτα τι να πω για σένα!!! Νιώθω σαν να απαντώ στα ίδια μου τα σχόλια! Και απο τις αναρτήσεις σου ακόμα βλέπω πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μου! Είμαστε τέλειοι τελεία και παύλα!

    Να σαι καλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. aaxxχ..
    ο κόσμος έχει σαλτάρει..
    σε πατάει και σε στραβοκοιτάει..
    εισβάλει στη ζωή σου και κάνει κουμάντο..
    να διαφωνήσεις δεν έχεις δικαίωμα...
    πολύ μιζέρια μουσικούλη μου..
    πολύ αναίδια...
    και ο σεβασμός όπως πολύ σωστά λες κατακτιέται..κερδίζεται..
    και μάλιστα πολύ πολύ δύσκολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο σεβασμος ξεκιναει απο τον ιδιο μας τον εαυτο .....δες πως φαιροντε στον εαυτου τους.... και μετα θα καταλαβεις ποσο σεβοντε και τους αλλους ;)


    κιςς ( στην μαμα ) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σιγα που υπαρχει σεβασμος σημερα
    εδω ειναι οτι αρπαξει ο τετοιος μας και γεια χαρα

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον σεβασμο δεν τον απαιτεις....
    Ετσι να μεινεις με τις αξιες σου...
    Φιλια σε σενα....και στην μαμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγάλη κουβέντα περί σεβασμού. Συμφωνώ ότι δεν αγοράζεται και φυσικά ότι όταν δε με σέβεσαι φυσικά και δε θα σε σεβαστώ!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο στη μαμά του Μουσικούλη (το έχουμε ξαναπεί) για το παιδάκι της, που είναι συμπαθέστατος.
    Δεύτερον, αγαπητέ ο σεβασμός κερδίζεται.
    Είναι από τις ελάχιστες αξίες που δεν επιδέχονται τερτίπια ή γνώσεις ελιγμών.
    Φιλιά και Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοί που απαιτούν σεβασμό είναι και οι πιο ασεβείς, όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε απαιτεί οτιδήποτε.....και λογικό δηλαδή γιατί αν έχεις κάτι από μόνος σου δεν το ζητάς.
    Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις που σε φέρνουν στα όριά σου και τότε τον απαιτείς τον σεβασμό γιατί τον δικαιούσαι και δεν αντέχεις να σε πατάνε....παρόλο που μοιάζει, πρόκειται για άλλη περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε το φάλτσο σου!