Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Εγώ αυτός είμαι! Εσύ ποιος είσαι;

Θέλω να σας πω περί κοινωνικής συμπεριφοράς! Θα σας πω ότι με ζόρισε ιδιαίτερα η ιδέα και μόνο να γράψω κάποια πράγματα γιατί δεν ξέρω αν θα τα διαβάσετε κιόλας μέχρι τέλους!

Εγώ είμαι αυτός που είμαι… ΕΓΩ έχω νεύρα… ΕΓΩ θυμώνω όταν γίνεται αυτό το πράγμα… ΕΓΩ δεν μπορώ να κάνω αυτό… ΕΓΩ με τίποτα δεν θα δοκίμαζα το άλλο…

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ έχω ελαττώματα αλλά κανείς δεν είναι τέλειος! Σωστά;;;;

ΛΑΘΟΣ!!! Πολύ λάθος μάλιστα! Κανείς δεν είναι τέλειος, και είναι γεγονός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι η φράση που σε κάνει να επαναπαύεσαι γύρω από τις «ατέλειες» σου!

Δεν είσαι τέλειος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσεις να βελτιωθείς κιόλας! Δεν είπαμε να γίνουμε όλοι υποδείγματα μην παρεξηγήσετε τα λόγια μου! Ούτε να χάσουμε την «ταυτότητα» μας! Αλλά αν θέλουμε να συνυπάρχουμε με άλλα άτομα πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο το ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ!

Πολλά πράγματα είναι ανυπόφορα για κάποιους την ίδια στιγμή που κάποιους άλλους δεν τους ενοχλούν καθόλου! Παράλογο; Κι όμως συμβαίνει! Τι μπορούμε να κάνουμε;

Μία λύση θα ήταν να κάνουμε αυτό που λέει ο τίτλος! Με το καλημέρα σας να βγάζουμε τον κατάλογο και να λέμε… ΕΓΩ έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα. Γουστάρεις; Ναι; Έχει καλώς! Κάτσε να δω όμως αν γουστάρω και εγώ με τον δικό σου κατάλογο! Δεν νομίζω να δουλεύει αυτό το σύστημα!

Εγώ ακολουθώ άλλο σύστημα στην ζωή μου και αυτό προσπαθώ να «περάσω» και στους ανθρώπους γύρω μου! Οι ανθρώπινες σχέσεις λένε είναι δύσκολες και θέλουν πολύ δουλειά και τρίχες κατσαρές σου λέω εγώ! Ένα είναι το κλειδί το ξέρεις το έχεις ακούσει σίγουρα! Το ονομάζουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ! Ωωωωωω! Συγκλονιστικό ε;

Με λίγα λόγια θέλω να πω το εξής! Σκέψου πριν μιλήσεις τι θα πεις! Το έλεγε και το ξαναέλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου! Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι όταν είσαι απέναντι σε κάποιον σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό! Γιατί όπως είπα και πριν κάτι που δεν σε ενοχλεί εσένα τον άλλον θα το κάνει έξαλλο!

Στάσου ρε μάστορα! Και τι θα κάνω δηλαδή; Θα πράξω με το σκεπτικό του άλλου;
Όχι! Εδώ έρχεται η αντικειμενικότητα! Θα κάνεις το εξής απλό! Πάτα το pause βγες από το σώμα σου (έτσι στυλ Hollywood για να με πιάσουν όλοι) και ξαναπαίξε την σκηνή σαν θεατής! Και τότε μόνο θα κρίνεις και θα καταλάβεις! Τι είπα; Τι έκανα; Πως δείχνει γενικά αυτό;

Άνθρωπος χωρίς αντικειμενική σκέψη είναι άνθρωπος λειψός! Στο γενικά αυτά ήθελα να πω!

Α και κάτι τελευταίο μόνο από το ταξίδι του γυρισμού που διαπίστωσα με έναν χοντρομαλάκα που καθόταν πίσω που και με τάραξε κουνώντας συνέχεια την καρέκλα μου ενώ του είπα να σταματήσει!

Το πόρισμα μου είναι το εξής! «Ένα ζώο μπορεί να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος αλλά όχι με την ίδια επιτυχία που συμβαίνει το αντίθετο!» Mousikoulis 11/04/09

13 σχόλια:

  1. Κι εγώ έχω μεγάλο κόλλημα με την αντικειμενικότητα.Τα φιλιά μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μουσικούλη μου συμφωνώ κι εγώ μαζί σου και πιστεύω πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους γύρω μας όπως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίσουν κι αυτοί.Καλοπροέραιτα σαν αρχή δεν θα ήταν και άσχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασχαλίνα Έτσι! Φιλιά!

    evi Καθόλου άσχημα κούκλα μου δεν θα ήταν αλλά δεν το κάνουμε! Τρέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετο, αλλά είδα ανάρτησή σου στο συμμορία τώρα και σου λέω πως επειδή σε κόβω να αργήσεις να πάρεις το πτυχίο από αυτή τη σχολή, στις 21/12/2012 πιες το τελευταίο σου ποτό στο "59" της οδού Μακροπούλου, στην υγειά μας.

    La Pelle Noir ο συμφοιτητής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφοιτητα La Pelle Noir μας την κατσανε με λιγα λόγια; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειμαι περιφανη για σεν απου σκεφτεσε ετσι :)))))))))

    καλο βραδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι σαι καλα κορινοσκυλακι! Καλο βράδυ και σε σένα!!! Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δίκιο έχεις,αν και μερικές φορές πρέπει να παλέψεις αρκετά για να μείνεις αντικειμενικός και να μην αφήσεις να σε παρασύρουν τα αισθήματα.

    Φιλιά και καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι όντως δύσκολες αλλά έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Θέλει και λίγο τακτ το θέμα.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάτα Καλημέρα! Σίγουρα θέλει προσπάθεια και δεν γίνεται να εφαρμόζεται πάντα! Αλλα τις περισσότερες φορές πιστεύω είναι το καλύτερο!

    delfinoula Καλημέρα και σε σένα! Θέλει ψυχραιμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συμφωνω οτιη αυτοβελτιωση ειναι ενα μεγαλο προσον αρκει να θες
    να το κανεις
    δεν ειναι ευκολο αλλα ειναι λυτρωτικο

    φιλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. skoulikaki ναι λυτρωτικο! με αρεσε! φιλι επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η τελευταια φραση σου τα λεει ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε το φάλτσο σου!